Yoga & Mindfulness Retreat

Rock & Relax
Frankrijk

Yoga & Mindfulness Retreat Frankrijk

Retreat & vakantie

GAAT NIET DOOR IN 2020. EERST KWAM ER CORONA. DAARNA BABIES. MELD JE ONDERAAN DEZE PAGINA AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF OM ALS EERSTE TE HOREN WANNEER WE WEER RETREATS ORGANISEREN.  

Een ontspannen week in de Bourgogne in Frankrijk. Met veel tijd voor jezelf, stilte, yoga, mindfulness oefeningen, meditatie, wandelingen, dobberen in het zwembad, in de hangmat liggen en heerlijk gezond eten. En naast al dat ontspannen en uitrusten mag er natuurlijk ook af en toe gedanst worden, zingen we rond het kampvuur of lezen we verhaaltjes voor. Niks moeten, even rustig ademhalen en gewoon lekker rocken en relaxen dus.

We hebben de Rock & Relax Retreat speciaal ontwikkeld voor mensen die het druk hebben en even lekker willen bijkomen en opladen. Net als wij dat zelf graag willen af en toe.

Jente & Hanneke

de week

Wat gaan we doen?

Zondag eten we samen en beginnen onze week met een relaxt avondprogramma. De rest van de week beginnen we de ochtend met meditatie, yoga of een wandeling. In de ochtenden is er een programma rondom de beginselen van mindfulness, geïnspireerd op de lessen van zen-leraar Thich Nath Hanh.

Elke dag is er een ander thema. De eerste dagen komen we tot rust en is er veel ruimte voor lichtheid en speelsheid. Met die sterke basis gaan we op woensdag  de stilte in. En aan het einde van de week brengen we alle thema’s samen en sluiten we af met een feestelijke theeceremonie.

voorbeeld dag

Programma retreat

8.00 Yoga & meditatie

We beginnen de dag samen in stilte met rustige hatha yogageleide meditatie of stiltewandeling

9.15 ontbijten op je eigen plekje

Je kunt in alle rust genieten van een lekker ontbijtje op een mooi plekje in de tuin.

10.30 morning sessions

Mindfulness oefeningen, sharings, schrijfoefeningen etc. Wat we doen is met name gebaseerd op de traditie van Thich Nath Hanh en Plum Village met invloeden van al het andere wat we zijn tegengekomen.

12.00 tijd voor jou!

Even een uurtje om alleen te zijn, thee te drinken of te wandelen.

13.00 lunch op je eigen plekje

Neem je lunch mee naar de tuin of het zwembad, of eet gezellig samen aan tafel.

14.00 de middag voor jezelf

Lekker bij het zwembad liggen, een boek lezen, wandelen, brieven schrijven op de typmachine… You name it! Tijdens de morning sessions geven we ook suggesties voor verdieping waarmee je zelf die dag verder aan de slag kan.

18.30 samen aan tafel voor het diner

Het moment om gezellig samen te zijn. Bij uitzondering zelfs met een klein glaasje wijn.

20.00 evening sessions (optioneel):

Van voorlezen bij het kampvuur, tot mantra’s zingen, dansen, kijken naar een inspirerende film of als je daar zin in hebt gewoon een avondje helemaal niks. We hebben een aantal opties, maar kijken ook waar die avond behoefte aan is.

het eten

Happy & healthy food

We maken drie keer per dag een gezonde en heel erg lekkere maaltijd voor je. Van groene quinoa salade met volop verse kruiden en geroosterde nootjes tot vegan pulled jackfruit of Indiase curry. Veel groente, verse kruiden en verschillende smaken. Daarnaast is er natuurlijk onbeperkt vers fruit en af en toe een tussendoortje. Het eten is bijna altijd vegan en zoveel mogelijk biologisch, maar vooral met veel liefde en aandacht gemaakt.

Waar?

Franse
Bourgogne

 • Een gezellige Bressaanse boerderij van 200 jaar oud in de Franse Bourgogne op 800 km van Utrecht
 • Prachtige tuinen en fruitboomgaard vol met fijne hoekjes om in de hangmat te liggen
 • Zoutwater zwembad met relaxstoelen
 • Mooie meditatieruimte van 60 m2 op de 1e verdieping
 • Slapen in de boerderij op een tweepersoonskamer of in een ingerichte tent in de boomgaard
 • Lekker weinig te doen in de omgeving, dus ultiem ontspannen

met wie?

Rock Paper Soul Sisters

Hanneke en Jente ontmoetten elkaar tijdens een boeddhistische retraite van Wake Up in Drenthe in 2013. Al snel deelden ze ‘shit & joy’ en reisden ze samen af naar Plum Village in Zuid Frankrijk, het boeddhistisch klooster van zen-leraar en grote inspiratiebron Thich Nhat Hanh. Ze organiseerden in 2015 hun eerste mindfulness retreats samen en er volgden steeds meer. Ook ontstond een idee voor een mantra rock band: de Rock Paper Soul Sisters. Aan een gebrek aan enthousiasme heeft het niet gelegen, maar uiteindelijk is het voor iedereen beter dat de Rock Paper Soul Sisters yoga en mindfulness retreats organiseren. Het rocken blijft natuurlijk gewoon hetzelfde.

Hun inspiratie halen ze vooral uit waar ze zelf behoefte aan hebben: rust en balans vinden in een druk leven, ontstressen, verbinding, luchtigheid en speelsheid. Verder diepgang delen zonder al te zweverig te worden. En natuurlijk gewoon lekker buiten spelen.

rockstars

TEAM

Naast Hanneke en Jente zijn er nog een aantal andere Rock Paper Soul sisters en brothers. Een aantal van hen vind je tijdens onze retreats in de keuken en in ons support team!

JENTE DE VRIES
CO-FOUNDER

Een tikkeltje rebelse ondernemer, kromme groente redder, tiny house bouwer en voormalig stads-non op zoek naar balans.

Meer over Jente…

HANNEKE LAANING
CO-FOUNDER

Een wereldverfraaiende ontwerper, computernerd, ondernemer en yogajuf die de mat zelf het hardst nodig heeft.

Meer over Hanneke…

MIRJAM STREUMER
CHEF 

Een gepassioneerd kok, mindfulness trainer en yogadocent die het liefst in stilte door de natuur wandelt en de beste Holy Shit Balls ever maakt.

MARTIJN GORREE
CHEF

Een sarcastische knuffelgoeroe, ubernerd en tiny house bouwer met aanstekelijke lach, die al tig jaar mindfulness beoefent, iedereens hart verovert en de rock van Rock Paper Soul is. 

Praktisch

 Data 2020

GAAT NIET DOOR IN 2020. EERST KWAM ER CORONA. DAARNA BABIES. MELD JE ONDERAAN DEZE PAGINA AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF OM ALS EERSTE TE HOREN WANNEER WE WEER RETREATS ORGANISEREN.

Carpoolen is cool. Als je samen wilt reizen, geef dit aan en we brengen jullie in contact.

Prijzen

Tweepersoonskamer in de boerderij € 650
Gedeelde grote kamer met afgeschermd deel € 650
Eenpersoonskamer in de boerderij € 850
Grote ingerichte tent alleen in de boomgaard € 650
Eigen tent/caravan in de boomgaard € 550

Groepsgrootte ongeveer 12 deelnemers.

Wat krijg je?

 • Eindelijk rust!
 • 6 overnachtingen
 • Alle vega maaltijden en tussendoortjes
 • Alle yoga sessies, meditaties en oefeningen
 • Onbeperkt koffie & thee. Bij uitzondering een glaasje wijn bij het eten
 • Onbeperkt vers fruit
 • Onbeperkt zwemmen, luieren en op je hoofd staan
 • Elke dag suggesties voor verdieping
 • Heel veel liefde

Heb je nog een vraag? Mail ons op hello@rockpapersoul.nl