Yoga & Mindfulness Retreat

Rock & Relax
Drenthe

 

Drenthe

Uitrusten en opladen

Het Rock & Relax Weekend is een ontspannen weekend op onze favoriete plek in Nederland. Om op te laden, bij te komen en om je innerlijke rockstar weer te vinden. Met rustige yoga, mindfulness, stilte, tijd voor jezelf en even lekker verzorgd worden. En naast al dat ontspannen en uitrusten is er natuurlijk ook ruimte voor buiten spelen, knuffelen met de dieren en misschien een kampvuur of een dansje. Niks moeten, even rustig ademhalen en gewoon lekker rocken en relaxen dus.

Jente & Hanneke


het weekend

Wat gaan we doen?

Het doel van de Rock & Relax weekenden is om even bij te komen van de drukte van alledag. Dus geen volgepropt programma, niet voor dag en dauw opstaan en alles op een rustig tempo. De vrijdagavond begint met bijvoorbeeld met een liggende ontspanningsmeditatie. Beide ochtenden starten we met een ontspannen yogasessie waarna we in stilte genieten van een heerlijk ontbijtje. We gaan beide dagen lekker naar buiten om de prachtige (en enorme) tuinen van de Maanhoeve te ontdekken, maar nemen ook de tijd om naar binnen te keren.

Als het weer het toelaat is er op zaterdagavond een vuurcirkel met stilte én muziek. Verder kijken we ook gewoon wat er op dat moment goed voelt. Iets extra’s of iets minder, dansen of juist stil zijn, binnen of buiten. In ieder geval verzorgen we een programma om zo onspannen mogelijk weer naar huis te gaan.

wat dan?

Programma

Vrijdagavond

17.00 Welkom bij de Maanhoeve
18.00 Simpele maaltijd in de gezellige woonkeuken
19.30 Avondprogramma: welkom, intro & geleide meditatie
21.30 Thee in de keuken en op tijd naar bed

Zaterdag

7.30 Rustig wakker worden
8.00 Yoga en meditatie
9.30 Ontbijten in stilte
11.00 Mindfulness basics in Plum Village traditie
13.00 Lunch
14.30 Middagprogramma naar buiten
17.00 Optioneel partner & acroyoga (nee is niet eng)
18.00 Diner
19.30 Vuurcirkel

Zondag

7.30 Rustig wakker worden
8.00 Yoga en meditatie
9.30 Ontbijten in stilte
11.00 Ochtendprogramma: naar buiten!
13.00 Lunch
14.30 Sharing & Tea Ceremony
16.30 Inpakken en naar huis

het eten

FOOD MADE
WITH LOVE

Tijdens de weekenden zullen we tot in de puntjes verzorgd worden door Ida en Wim. Zij geloven in overvloed en genieten. En daarbij hoort iets lekkers bij de koffie bij en een toetje na het eten. En natuurlijk ook lekkere, gezonde en met liefde gemaakte maaltijden. De maaltijden zijn vegetarisch en als je andere dieetwensen hebt, kunnen we daar rekening mee houden (geef dat wel even vooraf door).

Waar?

De Maanhoeve
Drenthe

De Maanhoeve is voor ons één van de fijnste plekken ter wereld. Een gezellige meditatieboerderij in Drenthe, met een enorme stiltetuin die met het jaar mooier wordt en waar je eindeloos nieuwe dingen kan ontdekken. Verder zijn er knuffelvarkens Johanna en Willem (echt waar!), pony Pony, schapen, kipjes en hond Lisa. Binnen kan je lekker zitten in de gezellige woonkeuken of in de bibliotheek vol inspirerende boeken. Je slaapt in één van de kamers in de boerderij of in een ingerichte caravan.

met wie?

Rock Paper Soul Sisters

Hanneke en Jente ontmoetten elkaar tijdens een boeddhistische retraite van Wake Up in Drenthe in 2013. Al snel deelden ze ‘shit & joy’ en reisden ze samen af naar Plum Village, het klooster van zen-leraar en grote inspiratiebron Thich Nhat Hanh. Ze organiseerden in 2015 hun eerste retreats samen en er volgden steeds meer. Ook ontstond een idee voor een mantra rock band: de Rock Paper Soul Sisters. Aan een gebrek aan enthousiasme heeft het niet gelegen, maar uiteindelijk is het voor iedereen beter dat de Rock Paper Soul Sisters retreats organiseren. Het rocken blijft natuurlijk gewoon hetzelfde.

Hun inspiratie halen ze vooral uit waar ze zelf behoefte aan hebben: rust en balans vinden in een druk leven, ontstressen, verbinding, luchtigheid en speelsheid. Verder diepgang delen zonder al te zweverig te worden. En natuurlijk gewoon lekker buiten spelen.

rockstars

TEAM

Naast Hanneke en Jente zijn er nog een aantal andere Rock Paper Soul sisters en brothers. Een aantal van hen vind je tijdens onze retreats in de keuken en in ons support team!

JENTE DE VRIES
CO-FOUNDER

Een tikkeltje rebelse ondernemer, kromme groente redder, tiny house bouwer en voormalig stads-non op zoek naar balans.

Meer over Jente…

HANNEKE LAANING
CO-FOUNDER

Een wereldverfraaiende ontwerper, computernerd, ondernemer en yogajuf die de mat zelf het hardst nodig heeft.

Meer over Hanneke…

WIM & IDA
HOSTS

Misschien wel onze grootste voorbeelden. Deze farma teachers bezitten enorme hoeveelheden wijsheid, warmte, kennis, compassie, geduld, humor, kookkunsten, knuffels, luisterende oren en Drenthse nuchterheid. Met deze 2 ‘rocks’ in ons weekend prijzen we ons meer dan gelukkig. 

PONY & CO
HUGGERS

Pony en zijn vrienden zijn echte mindfulness teachers. Ook hebben ze zeer veel talent om te knuffelen, maar dat kun je zelf het beste beoordelen. 

Testimonials

They rocked with us

Deelnemers uit onze Franse retreats delen hun ervaring. 

“Ik was even weer kind”

“Hele mooie, lieve en open mensen ontmoet, bergen en grotten gezien, gedanst, gehuild, gelachen en genoten. In een week nieuwe vrienden gemaakt. Wat ik erg fijn vond, is dat iedereen op zichzelf was, op zijn eigen manier. Ik had het gevoel te kunnen ‘zijn’, zonder te hoeven voldoen aan verwachtingen van de ander/groep. Ik was weer kind, die in de nabijheid -en onder bescherming- van de ‘grote mensen,’ mocht spelen, luisteren en stil mocht zijn. Dat is een zegen.”

Gijs Nauta, stadsboer

“In één woord: verrijkend”

“Wauw, wat een bijzondere, mooie, fijne, ontspannende en heel goed verzorgde retraite-week heb ik gehad in Frankrijk afgelopen zomer. Het klinkt als een cliché, maar een die wel heel goed omschrijft wat het mij heeft gebracht “verrijking”. Nog iedere dag denk ik terug aan mijn ervaringen en kennis die ik heb opgedaan. En op een heleboel grote en kleine manieren heeft zich dit nu in mijn denken en doen gesetteld. Kortom; een hele waardevolle ervaring, die ik iedereen zou gunnen!”

Linda, ondernemer

“Speels, diepgang en rust”

“Als er twee mensen zijn waar je het gewoon aan over kan laten dan zijn dat het deze twee wel. Met speelse humor, diepgang en rust zijn ze een goed geoliede motor tijdens de retraite. Ik heb me altijd heel gehoord en gedragen gevoeld waardoor ik zelf juist meer uit mijn tijd daar heb kunnen halen. Er is ruimte om weer echt in verbinding te kunnen zijn. Daarnaast krijg je elke dag goed te eten en kan je de hele dag schaamteloos in de Franse zon liggen. Wat wil je nou nog meer?”

Martijn Gorree, developer

Praktisch

Data 2020

VOORLOPIG ORGANISEREN WIJ GEEN RETRAITES IVM CORONA EN DAARNA BABIES

Aankomst op vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur en vertrek op zondagmiddag rond 17.00 uur.

Carpoolen is cool. Als je samen wilt reizen, geef dit aan en we brengen jullie in contact.

Wat krijg je?

  • Eindelijk rust!
  • 2 overnachtingen
  • Alle vega maaltijden en tussendoortjes
  • Alle yoga sessies, meditaties en oefeningen
  • Onbeperkt thee & koffie
  • Onbeperkt vers fruit
  • Onbeperkt uitrusten, genieten en op je hoofd staan
  • Heel veel liefde

Heb je nog een vraag? Mail ons op hello@rockpapersoul.nl

© copyright Rock Paper Soul 2018 | Made with love by Studio Vensterbank | disclaimer | privacyverklaring